Яку дитячу літературу не варто купувати?

Posted in Bombon, Детские книги, Детские товары on 1 мая, 2016

Яку дитячу літературу не варто купувати?

Останнім часом на полицях магазинів досить часто зустрічаються книги для дітей, зміст яких не відповідає базовим вимогам для таких творів.

Базовим критерієм, якому повинні відповідати такі книжки, є логічність наведеного змісту та відсутність у діях героїв жорстокості та насильства.

При цьому, зараз досить часто зустрічаються твори, фактично позбавлені будь-якого змісту. При частому прослуховуванні подібних творів у малюка формується враження про відсутність необхідності логічного аналізу навколишніх подій. Наслідком такої ситуації найбільш ймовірно буде немотивована поведінка, відсутність цілеспрямованості, невміння ставити цілі і досягати їх, та інші подібні наслідки.

Крім того, відсутність стимулювання в ранньому віці вміння аналізувати події, в майбутньому може призвести до невміння орієнтуватися в життєвих ситуаціях.

В той же час правильній вибір книг для дітей дозволить значно прискорити інтелектуальний розвиток дитини, забезпечити правильне формування моральних принципів та поглядів на життя.

Враховуючи наведене, можна стверджувати, що дитяча література є досить важливим чинником у формуванні особистості дитини.

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *